Hukka

Lieskakintun Rusalkai
"Hukka" Picardienpaimenkoira
uros
s. 9.6.2011
fauve
i. Chato Du Domaine De Saint Paul  e. FI MVA HeW-10 BH Taikurin Africa
Kasvattaja: Maarit Valkama, Nurmo
KoiraNet 

Lonkat A/B
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Silmät terveet
Selän spondyloosi puhdas
Välimuotoinen lanne-ristinikama normaali
Miksi picardi?
Siinäpä vasta hyvä kysymys onkin. Tätä on kysellyt tuttavat, kaverit sekä rakas äitini. Olin pitkään osannut yhdistää picardin nimen ulkonäköön. Oikeastaan varsinainen picardikärpänen pääsi puremaan, kun avomieheni kautta rupesin tutustumaan rotuun lähemmin. Luin picardeista lähes kaiken tiedon mitä saatavilla oli, ja enemmän ja enemmän se alkoi tuntumaan minun rodultani. Joskus kaksi vuotta takaperin päätin, että tuleva ikioma koirani tulee olemaan picardi tai belgi, vaikka melko erilaisia rotuja ovatkin. Laitoin varovaisesti kyselyä tulevista picardinpaimenkoiran pentusuunnitelmista. Kahden kuukauden päästä sainkin vastauksen, että olisi kaunis fauve narttu astutettuna ja isänä komea vaalea uros. Emä onkin avomiehelleni tuttu koira ja yhdistelmä vaikutti muutenkin hyvältä. Ei siinä kauaa tarvinnut ihmetellä!


Kuinka päädyin Hukkaan?
Alunperin minulla oli toiveissa narttu, vaikkei uroskaan ollut missään vaiheessa poissuljettu vaihtoehto. Jotenkin, kun meidän kotiväen viimeisimmät koirat ovat olleet narttuja, niin ajatus nartusta tuntui luonnolliselta siinä vaiheessa. Narttuja syntyi kuitenkin vain kolme joista kaksi jäi eloon, joten ajatus uroksesta tuli selvemmin esille.
Matkasin Seinäjoelle tutustumaan 5-viikkoisiin pentuihin. Loppujen lopuksi oli kaksi vaihtoehtoa. Narttupentu, jolla on luonnetta kuin pienessä kylässä ja urospentu, joka oli sellainen "kiltti poika". Kärsin jo pienestä valinnanvaikeudesta. Maarit, pentujen kasvattaja sanoi, että hän tietää jo kumman pennun valitsen, muttei kerro sitä vielä minulle. Lisäksi Maarit sanoi, että "Sen oikean huomaa sitten kotimatkalla, että kumpaa ajattelee enemmän". Sillä hetkellä ajatukseni kohdistui tuohon urospentuun. Kotimatkalla sain kasvattajalta tekstiviestin, että se urospentu on enemmän minun näköiseni. Halusin kuitenkin olla varma valinnastani. Tosin, ei mennyt kuin pari minuuttia kun lähetin kasvattajalle viestin "Mitä mä vielä mietin, kyllä se on se poika!" Ja näin oli selvää, että Hukka, Pikku-Hukka, Hukkelipukkelis, pieni poskiharmainen picardiili saapuisi meille. 


Tulevaisuuden suunnitelmat.
Tulevaisuudessa haluaisin kiertää Hukan kanssa muutamat näyttelyt, ja harrastella monipuolisesti. Pääasiassa olin hakua, jälkeä ja agia miettinyt meidän lajiksemme, mutta tulevaisuus näyttää, mikä sopii Hukalle parhaiten. BH-koe olisi oikein mukava saavutus.

Tämän hetken harrastelut. 

Näyttelyt:
2013
Lahti KV NUO EH NUK1 Tuomarina Manola Poggesi, Italia
Voittaja 2013?
Pohjoismaiden Voittaja 2013?

2012
Porvoo KR JUN EH. Tuomarina Sylvie Desserne
Helsinki KR JUN H. Tuomarina Hilkka Salohalla
Mäntsälä KR  JUN H. Tuomarina Harri Lehkonen
Tampere KV JUN EH JUK-2. Tuomarina Tom Kankkonen
Vaasa KV JUN ERI JUK-2. Tuomarina Zolt Lokodi
Musti & Mirri Puppy Cup, Lohja PU-2 ja KP. Tuomarina Marianne Holm

Match show: 
Helsinki 27.1.2013, PUN, kymmenen parhaan joukkoon.
Helsinki 1.5.2012 PUN, ei sijoitusta.
Vantaa 4.3.2012 SIN3
Sipoo 27.11.2011 PUN, ei sijoitusta.

Tottelevaisuus:
Perusasento, seuruu, maahan, paikallaolo istuelta että makuulta, luoksetulo istuelta että makuulta, kaukokäskyt, jäävät. Kaikki enemmän tai vähemmän työn alla. Mikään varsinainen toko-ihminen en ole, mutta tottistelu muuten ihan mukavaa, BH tähtäimessä.

Pelastuskoiratoiminta ja muut harrastelut:
Hukan kanssa on harrasteltu näyttelyiden ja tottelevaisuuden lisäksi verijälkeä ja hakua. Verijälki on nyt jäänyt hetkeksi haun tullessa kuvioihin. Hukka on oikein pätevä oppilas molemmissa lajeissa, nyt lähdetään kuitenkin enemmän hakua työstämään. Pelastuskoiratoiminta on hyvin lähellä sydäntä. Tällä hetkellä treenaamme Vantaa SAR dogs ry:n pelastuskoiraryhmässä, vuoroviikoin metsähakua ja raunioita, sekä silloin tällöin rakennusetsintää. Me tykätään!