Undut

 
Koen, että on tärkeää esitellä meidän perheenjäsenemme, jotka ovat olleet osa elämääni 14-vuotiaasta asti. Nuo pettämättömät kodin taustametelöitsijät, rakkaat undulaattini. 
Tämänhetkinen kokoonpano koostuu viidestä undulaatista: Jone, Agneta, Frida, Yrjänä ja Myy. Kaiken kaikkiaan undulaatteja minulla on ollut yhdeksän. 
Tämä viisikko lentelee ja päristelee häkissään mielellään vaikka olisikin mahdollisuus lennellä häkin ulkopuolella. Häkin ulkopuolelle uskaltautuessaan saatan löytää linnunkakkaa mitä mielenkiintoisimmista paikoista, lähinnä kuitenkin seinistä, tauluista, ikkunoista ja tietokoneen näytöltä. :DSir Jone, tutummin Jone tai vieläkin tutummin Hölösuu. Tämä herra on verrattavissa vähintääkin Antero Mertarantaan, samanlaisia moottoriturpia molemmat eikä loppua näy. Jonella on ikää noin 5-6 vuotta. Jonella on ilmeisesti joku nokan liikakasvuhäiriö tai vastaava undulaatinoikku. Sen nokka kasvaa hurjaa vauhtia todella pitkäksi, ja nokkaa saakin olla leikkailemassa vähän väliä. 
Frida. Frida muutti parveen 2010 elokuussa.
Agneta (vas.) ja Yrjänä. Agneta saapui samassa kyydissä Fridan kanssa. Meillä oli silloin kotona odottavien undujen niminä Jone ja Hynynen (vert. tv-ohjelma Äijät) joten oli melko selvää, että kaksi uutta tyttöä ovat sitten Abban tytöt Agneta ja Frida. 
Hynysen kuoltua halusin pitää neljän parven kasassa, joten muutama viikko sen jälkeen neljänneksi porukkaan tuli Yrjänä. 


Myylle mietittiin nimeä pitkään, kunnes osoittautui todelliseksi riiviöksi. Aina ensimmäisenä salaatin kimpussa, ja saatuaan salaatista tarpeekseen repii sen häkin pohjalle, kiusaa muita kiskomalla muita pyrstöistä... Kyllä, Myyhän se.


Lintujen taivaassa ilman tuskaa lentävät undut:
Albin, vanha undu joka kuoli vanhuuteen.
Helmi, jonka voimat vei mahdollinen syöpä.
Katri, jonka keuhkosairauteen eivät antibiootit auttaneet.
Hynynen, jonka ripulin kanssa elettiin ylä- ja alamäkeä. Avauksessa todettiin terminaalinen ripuli sekä kiveskasvain.