sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Näytelmiä, mätsäreitä, rahanmenoa ja suunnitelmia

Viime postauksessani kysyin, että onko koiraharrastus kallista vai tehdäänkö siitä vain kallista. Tällä hetkellä on sellainen fiilis, että kyllä, se on kallista.

Tammikuu
Koiranruoka Jahti&Vahti 2x15 kg 58,20 €
Tampere KV ilmoittautuminen 29,50 €
Yhteensä 87,70 €

Helmikuu

Kevythäkki 70 €
Korvanputsausaine 12 €
Solmulelu 60 cm 6 €
Tottistalutin 10 €
Noutokapula 6 €
Maksanamit 400g 0 €, tilaajalahja
Kuonopanta 24,90 €
Pakastelihasatsi 22 €
Canikur 15 €
Axilur x2 26 €
Vaasa KV ilmoittautuminen 36 €
Match Show ilmoittautuminen 8 €

Vakuutus 74,90 €
Yhteensä 310,80 € 

Ei tähän voi oikein muuta todeta. Ei ristus soikoon. Tuossa on meidän huushollin useamman viikon ruokarahat! :D  No, mitäpä sitä omistaja koiransa eteen ei tekisi. Saisi nuo rahat varmasti turhempaankin laitettua.

Uusi kuonopanta tuli näille liukkaille keleille hankittua. Aikaisemmin ylistämäni Canny Collar on osoittautunut käytössä huonoksi. Liputan siis perinteisen mallin nimeen mikäli kuonopannalle on käyttöä. Itse en näillä keleillä teille lähde lenkkeilemään ilman kuonopantaa. Täällä päin Porvoota ollaan sen verran huonoja hiekottamaan että ilman koiraakin on rähmällään. Metsälenkit sen sijaan on mukava tehdä ilman kuonopantaa, koira saa loikkia umpihangessa vapaana. 

Monilla nettipalstoilla on ollut kiivasta keskustelua kuonopannoista ja osa mielipiteistä on hyvinkin huvittavia entisen heppatytön korvaan. Kuonopantaa käyttävä on laiska koiranomistaja ja lisäksi kuonopannan käyttö kertoo ongelmakoirasta. "Kuonopanta suorastaa huutaa, että tässä kulkee ongelmakoira." Ovatko hevosetkin sitten ongelmahevosia kun niitä talutetaan päästä? Minusta kuonopannan käyttö perustuu täysin samaan kuin hevosen taluttamiseen riimusta: on helpompi pitää nuori kaikesta ja kaikista kiinnostunut koira hanskassa.


Tosiaan, suuntaamme 14.4. Vaasan KV-näyttelyyn! Mukaan on ilmoitettu myös Hukan sisarukset Leica (Rytmihäiriö), Prinsessa (Rainbow in the Dark), Petteri (Ra), Puhti (Raised Fist) ja Ruusa (Rosenrot). Kaikki pennut siis mukana kahta lukuunottamatta. Innolla odottelen mitä tuomari Zolt Lokodi on mieltä täysin keskeneräisestä ja ilmavasta kersasta, vai tuleeko suoraan hylsy kolmen sentin ylikorkeuden vuoksi.

Menemme jo perjantaina 13.4. (eek, Friday 13th) Leican omistajan luokse Tampereelle yökylään josta köröttelemme lauantaiaamuna autolla Vaasaan. Tulee mielenkiintoista matkustaa bussilla ja junalla koiran, tarvikelaukun ja kevythäkin kanssa. Takaisin tulemme sunnuntai-iltapäivänä IC-junalla, joissa on tunnetusti ahdas lemmikkiosasto. Ahdistaa jo valmiiksi.

Ensi viikon sunnuntaina käymme pyörähtämässä Vantaalla match showssa Vuokkoset Areenalla hakemassa vähän kopeloimiskokemusta. Ja treenaamaan keskittymistä lihapulliin. ;)


Lihapullista tuli mieleen tokoilu. Olin työttömänä kolme kuukautta jolloin oli hirmuisesti aikaa koiralle ja treenaamiselle muutenkin. Nyt kun aloitin helmikuun alussa työt eikä kroppa ja mieli ole vielä kunnolla tottunut moiseen, on jäänyt treenailu vähemmälle. Nyt kun olen pääsemässä viikkorytmiin, niin tulen kipeäksi. Voi ärsy. Toisaalta koiralle tekee varmasti tauko hyvää.


Harmittaa ihan vietävästi, että harrastusta on hidastamassa auton puute. Ja se, ettei kuulu mihinkään seuraan jossa pääsisi säännöllisesti ohjattuihin treeneihin. Haku olisi kiva aloittaa kunnolla ohjatussa ryhmässä. Pystyyhän noita treenejä pitää itsekin, mutta aina puuttuu maalimies. Lisäksi olisi parempi, että olisi kokeneempi henkilö antamassa neuvoja. Joten, kysymys kuuluu: Missä, kenen kanssa ja koska te PEKOlaiset treenaatte nykyään? Ties kuinka monta kertaa olen ollut treeneissä mukana maalimiehenä äitini ja tämän koirien kanssa, mutta koska hän ei harrasta enää, niin olen aivan pihalla siitä missä mennään nykyään. Voihan hallitsematon avautuminen. :D


Ensi syksynä tai talvena suunnitelmissa on mennä Helsinkiin MeVetiin lonkka-kyynär-polvi-silmä-selkä-setin kuvauksiin ja tarkkeihin. Mikäli kaikki ovat ok, olen suunnitellut agilityn alkeiskurssia. Katsoo nyt, missä päin Suomea silloin asutelemme. Tässä on moneen kertaan ollut pähkäilyä ja muuttosuunnitelmia Helsinkiin, Vantaalle, Seinäjoelle, Tampereelle ja ties minne. Katsoo nyt mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

1 kommentti:

  1. Mä en oo ikinä ees viittinyt laskea paljonko rahaa menee :D Nyt vasta muuten tajusin, etteä teilläki on blogi, liityin lukijoihin! :)

    Tervetuloa myös vilkulemaan meijän blogia
    http://tiiminijtm.blogspot.com/

    VastaaPoista