lauantai 2. helmikuuta 2013

Risuparralle kaveri.

Alusta asti on ollut selvää, että Hukka tulee saamaan lajitoverin jossain vaiheessa. Sitten kun se on oikeasti aikuinen ja picardiksi järkevä koira. Itse olen aikeissani palata vielä jossain vaiheessa koulun penkille, joten ainakaan pariin kolmeen vuoteen ei tarvitse päättää tai valita yhtään mitään. Mutta olisihan se ihan järkevää edes hieman suunnitella ja pohtia etukäteen, ihan hieman vain?

Mulla on muutama must have-rotu, jotka tulevat varmasti olemaan jossain vaiheessa elämässäni. Picardi on suosikkiroduistani ehdoton numero yksi, se ei liene epäselvää kenellekään. Pidän myös muista paimenkoirista, kuten belgeistä ja briardeista. Myös muutamat terrierit iskevät ja kovaa. Luontevamman oloista olisi, että piksulla on kaverina piksu. Tai ainakin toinen paimen. Mutta sitten hiipii mieleen aina vähän väliä se borzoi.

Kuva Dog Breed Info Center
 Borzoihin ihastuin Porvoon koiranäyttelyssä, olisikohan vuosi ollut 2004. Tuo aristokraattinen, ylväs, arvonsa tuneva koira vaikuttavalla ulkonäöllä varustettuna on kuin unelma. Borzoijuttuja netistä ja kirjoista selanneena olen aivan varma siitä, että tuollainen upeus meille vielä joku päivä asettuu. En ole vielä aivan varma siitä, että onko borzoin aika sen parin kolmen vuoden päästä, vaiko vielä myöhemmin. Tuulen koirat-foorumia lueskellessani huomasin, etten olisi ainoa jolla on paimen ja vintti. Kokemusten mukaan näissä kodeissa tullaan vieläpä hyvin toimeen. Borzoi ottanut joitain vaikutteita paimenelta ja toisin päin. Nyt en osaa sanoa juuta enkä jaata, joten antaa ajan näyttää.



Toinen piksu. Olisiko se aivan pähkähullua? Mitä todennäköisimmin picardia lähtisin hakemaan ulkomailta. Ranskasta antavat kuulemani mukaan hyvin harvoissa tapauksissa, mutta entä muut maat? Koiran tuontiin ulkomailta olisi hyvä saada suosituksia muilta rodun harrastajilta/kasvattajilta. Saisinko minä ainuttakaan suositusta? Tulisiko kielimuuri pahastikin vastaan ajatellen väärinkäsityksiä? Kuinka kaksi piksu-urosta tulisivat toimeen keskenään? Luonnollisesti olisin valmis ennen pennun tuontia vierailemaan kasvattajan luona mikäli kasvattaja näin toivoo. Tapaamaan pentujen vanhemmat ja tutustumaan pentuihin, etsimään sen juuri minulle ja meidän perheemme tarpeisiin sopivan pennun. Paljon paljon vaikeita kysymyksiä. 

Nyt toivonkin, että kaikki, jotka ovat tuoneet koiran ulkomailta, kertoisivat kokemuksia omasta tuontiprosessistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti