maanantai 26. joulukuuta 2011

Mörköilevä ruokamoottori

Hei vaan! Kuten otsikosta voi päätellä, meillä mörköillään. Pörr, hirveä postinjakaja. Pöh, pelottava ihminen kävelee tuolla, vai käveleekö sittenkään. Puh, puska, siellä on joku. Pöhköpicardi.


Hukasta läheltä ohi menevät autot ovat nykyään todella kiinnostavia, samoin polkupyörät. Viimeaikoina on ollut hyvin vaihteleva sää, vuorotellen loskaa, sadetta ja pakkasta, joka tarkoittaa hyvin liukkaita teitä. Liukkaat tiet yhdistettynä autoista ja polkupyöristä kiinnostuneeseen nuoreen suurikokoiseen koiraan on melkoinen katastrofi. Säästääkseni itseni että Hukan näiltä katastrofeilta hankin kuonopannan. Canny Collar maksoi hunajaa, mutta on todella kätevä kuonopanta. Kuono-osan saa otettua pois kun sujuu nätisti ja laitettua tarvittaessa helposti takaisin kuonolle. Enää ei sinkoilla autojen ja pyörien perään, lisäksi toisten koirien kanssa hihnalenkkeilystä on tullut molemmille mieluisempaa. Myös ohitustilanteissa saan helpommin kiinnitettyä Hukan huomion itseeni. Tästä pyrimme palaamaan hitaasti mutta varmasti tavallisen puolikuristavan pannan käyttöön.

 
Meillä on ollut pieni luova tottistauko. Sain kirjan Tavoitteena huippukoira jota olen lueskellut melko intensiivisesti. Tajuttoman hyvä kirja, monen monta ahaa-elämystä ja täysin uusi motivaatio tokoiluun! Hukka on ollut aivan loistava ja ruokamoottori ei ole pettänyt. Aloitellaan varmaan seuraavaksi noudon alkeita. Kaikkeahan tässä pitää hiota enemmän tai vähemmän. Hukka on kyllä mieletön, se tekee aina parhaansa kunhan on lihapulla tai nakki nyrkin sisällä. Arsi syö nakkeja, ja niitä lämmittäessään Hukka tarjoaa vaikka mitä saadakseen osansa. "Hankalasti motivoitava" ei pidä meillä kyllä (vielä) paikkaansa.



Ollaan saatu vihdoinkin aikaiseksi toinen verijälki. Se oli selvästi liian lyhyt/helppo. Ensi kerralla sitten pidempi. Joka kerta oppii uutta.


Edellisessä postauksessa uhkasin ilmoittaa Hukan Lohjalle pentunäyttelyyn 7.1.12 ja näin myös tapahtui. Ollaan harjoiteltu hieman seisomista ja liikkeitä. Ainakaan Sipoon mätsärissä tuomari ei pelottanut ja mentiin muutenkin nätisti. Toivottavasti näin myös Lohjalla. ;)

 

1 kommentti:

  1. Meillä on kanssa Canny Collar, vaan ei tule oikein käytettyä, aiheuttaa meinaan koiralle hengitysvaikeuksia (jatkuvalla käytöllä riittää pari hassua viikkoa, niin karmea rohina nokassa alkaa) painaessaan koiran kuonoa aika rajusti. :( Monet muut kuonopannathan vetävät koiran päätä sivulle, mutta CC vetää alaspäin, mikä on se ratkaseva ongelma koirilla, jotka ei sitä kuonopanta päällä vetämistä pelkää. Noh, toivottavasti teille ei tuu samoja ongelmia, mut jos alkaa rohina käymään ja unissaan kuorsaaminen lisääntymään, nii kannattaa pitää välineestä taukoa.

    VastaaPoista