sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Hau hau hakua!

Aloitimme otsikon mukaisesti haku-harrastuksen muutama viikko sitten. Alusta asti ole Hukasta kaavaillut hakukoiraa, sillä on lajiin juurikin oikeanlainen luonne. Kouluttajanamme toimii äitini joka on pitkään lajia harrastanut, sekä ollut PeKossa häly-ryhmässä. Äippä toimii myös alkuun maalimiehenä, onneksi on muitakin maalimiesehdokkaita ilmoittautunut!

Homma aloitettiin haukun ehdollistamisella palkkaan. Aluksi maksalla, Hukan suurella herkulla. Ei tullut mitään, eihän se minulle haukkunut. Äidilleni kyllä, mutta hitusen nihkeän oloisesti. Vaihdettiin sitten leluun, johan rupesi haukkua tulemaan! Päätettiinkin sitten jättää tuo lelu (narupallo) hakuhommia varten. 

Takana on nyt kolme treenikertaa, jokaisella on otettu kolme pistoa. Ensimmäisellä kerralla viimeinen pisto oli lähes täydellinen. Ripeästi maalimiehen perään ja asiaan kuuluva ilmaisu. Ohjaaja oli haljeta ylpeydestä! Toisella treenikerralla mentiin treenaamaan vähän erilaisempaan maastoon, metsikkö-hakkuualueelle Kuninkaanportin taakse. Hukka ikään kuin "hukkasi" maalimiehen, mutta juuri tällä hetkellä tuli tuulen vire joka pelasti tilanteen. Maalimies löytyi hienon haukkuilmaisun kera. Kolmannella treenikerralla kokeiltiin, että etsiikö Hukka vain "näkönsä varassa" vai uskaltaako se lähteä oikeasti etsimään. Tehtiin ns. L-harhautus, eli maalimies lähti kävelemään isoa kiveä kohti. Vein Hukan maalimiehen lähestyessä kiveä pois. Tällä aikaa maalimies lähti kävelemään kiveltä vasemmalle. Kun maalimies oli piilossa, palasimme lähetyspaikalle, eli lähetin Hukan matkaan ikään kuin maalimies olisi kiven takana piilossa. Siitäkös Hukka hämmentyi, oli tulossa jo luokseni takaisin mutta lähti kuitenkin uudestaan etsimään ja löysikin maalimiehen. Hienoa, että Hukka uskaltaa lähteä oikeasti etsimään, eikä mene täysin hämilleen kun maalimies ei heti löydykään.

Hukan heikkous on ehkä se, että se on maalimiehen löytäessään liiankin iloinen. :D Se on sen verran raju ja iloinen löytäjä, että tuosta maalimiestä päin hyppimisestä on päästävä eroon sitten myöhemmässä vaiheessa, kun homma sujuu muuten vaivatta.

Hukka vietti 9.6.2012 ensimmäistä syntymäpäiväänsä! Aika on mennyt tajuttoman nopeasti, vastahan matkasin jännittyneenä Seinäjoelle katsomaan näitä pikkuisia picardiileja. Syntymäpäivien kunniaksi otettiin Hukasta pönötyskuvat. :)




1 kommentti:

  1. On tuo Hukka kyllä mainion näkönen otus! Ois joskus hauska nähä livenä!

    VastaaPoista